Domotica
Van bewegingsmelder tot KNX installatie
1

Doorenbosch Elektrotechniek installeert domotica- en smart-home-systemen in alle vormen en maten. Van een eenvoudige bewegingsmelder tot een allesomvattende KNX installatie. En van bedrijfspand tot particuliere woning.

Doorenbosch Elektrotechniek heeft een KNX programmeur in dienst, waardoor wij de meest optimale situatie voor uw wensen kunnen realiseren. Geen standaardpakket dus, maar een oplossing die we samen voor u op maat maken.

Enkele voorbeelden die we kunnen realiseren zijn:

  • Op afstand aan- en uitschakelen van alle verlichting
  • Het inregelen van verschillende scenes
  • Geautomatiseerde screen- en gordijnsturing
  • Dimmen van verlichting
  • Bewegingsmelders op toiletten; hygiënisch en energiezuinig
  • Visualisatie; het bekijken van de status van het pand of de woning op een tablet of telefoon
  • Het koppelen van beelden en camera’s

Besparing, beveiliging en comfort

Domoticasystemen zijn in bedrijfspanden al veel aanwezig maar worden ook in particuliere woningen steeds meer gangbaar (het smart-home principe). Dat is niet voor niets. Het toepassen van domotica verhoogt het comfort en de veiligheid en bespaart tegelijk kosten.

Door verlichting uit te schakelen, wanneer er in een ruimte niemand aanwezig is, door op maat geprogrammeerde KNX installaties, kunnen flinke besparingen op de energiekosten worden gerealiseerd. Wij worden dan ook vaak ingeschakeld bij verduurzamingstrajecten. Daarnaast is met een domoticasysteem het beveiligingsniveau van een woning of bedrijfspand sterk te verbeteren. Denk aan het toepassen van camerasystemen, bewegingsmelders, verlichtingsscenes en het automatiseren van gordijnen en screens. Bijkomend voordeel is dat het comfort sterk wordt vergroot.

Meer weten?

Wilt u meer weten over domotica, smart-home-systemen of KNX installaties? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.